Foto: AFP/Scanpix

Jelgavas Amatu vidusskolas skolotāja Gaļina Zvaigznone pagājušās nedēļas nogalē par mata tiesu izglābusies no teroristu rīkotās apšaudes Parīzē, otrdien vakarā vēstīja LTV raidījums "Panorāma".

Piektdienas, 13.novembra, vakarā skolotāja Zvaigznone bija izgājusi pastaigā ar franču kolēģi. Kad atskanēja šāvieni, skolotāju ar franču kolēģi atradās netālu no liktenīgās kafejnīcas pie Republikas laukuma.

"Es domāju, ka salūts. Es sāku skatīties, nevarēju saprast, kāpēc tik spēcīgs salūts. Pēc tam cilvēki sāka bļaustīties, un kolēģis paņēma mani un ievilka nišā. Un tad viss, ko es redzēju – lodes kā lidoja," raidījumam stāstīja Zvaigznone. Kad šāvieni pieklusa, skolotāja ar kolēģi ieskrēja veikalā, kura saimnieks izlaidis skolotāju un franču kolēģi pa sētas durvīm ārā. "Un tad skrējām ātri uz hosteli, jo vajadzēja redzēt, kur ir meitenes. Nu mazums – jauniešu vakars, varbūt aizgāja arī pastaigāties. Bija uz vietas, jā, viss bija kārtībā," skaidroja skolotāja.

Abas skolotājas ar skolniecēm Latvijā atgriezušās svētdien, lai gan bija plānots Francijā palikt vēl nedēļu, kur skolotājas un divas skolnieces bija devušās, lai gūtu pieredzi "Erasmus" programmā.

Vēstīts, ka teroraktos Parīzē piektdien tika nogalināti vismaz 129 cilvēki un vairāk nekā 350 ievainoti. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!