Pēc saspringtas sniega tīrīšanas otrdien diviem vīriešiem kļuvis slikti un viņi miruši, portālu "Delfi" informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta NMPD Komunikācijas nodaļas speciāliste Laura Bundule.

Abos gadījumos vīriešiem pēkšņi palika slikti pēc tam, kad viņi bija intensīvi "šķūrējuši" sniegu. Mediķi pieļauj, ka vīrieši pārpūlējušies, strādājot fiziski smagu darbu. Abi mirušie bijuši kungi gados. Mediķi arī norāda, ka "sasnigušais sniegs nav nekāda pūciņa," un aicina cilvēkus nepārvērtēt savus spēkus, to "šķūrējot". Sevišķi uzmanīgiem jābūt cilvēkiem ar hroniskām slimībām.

Mediķi otrdien palīdzēja arī kādam vīrietim, kam galvas traumu radījis no jumta krītošs sniega gabals. Cietušajam sniegs uzkritis no nama Pērses un Čaka ielas stūrī Rīgā.

Savukārt 12 cilvēki, galvenokārt Rīgā, guvuši plecu, galvas, apakšējo un augšējo ekstremitāšu savainojumus, paslīdot un krītot uz slidenām ielām.

Mediķi ziņo, ka aizvadītajā diennaktī no apsaldējumiem un ķermeņa atdzišanas cietuši deviņi cilvēki. Bauskā kāds 50 gadus vecs vīrietis ilgstoši sēdējis ārā pie mājas un brigādes mediķi, kas viņu nogādāja slimnīcā ziņoja, ka vīrietis bijis "sasalis kā ledus gabals".

Vairākos gadījumos NMPD mediķi devušies pie cilvēkiem, kuriem apsaldējumi radījuši nopietnas ekstremitāšu nekrozes. Gadījumos, kad brigādes mediķi palīdzību snieguši pacientiem ar audu nekrozēm, cietušie apsaldējumus guvuši iepriekš, bet nav laikus vērsušies pēc medicīniskās palīdzības.

Aizvadītajā diennaktī piesnigušie un neiztīrītie ceļi mediķiem apgrūtinājuši piekļūšanu un operatīvu palīdzības sniegšanu pacientiem. Vairākos gadījumos ceļu pie pacientiem kājām mērojušas brigādes Rīgas, Latgales un Vidzemes reģionos. Pacientu nogādāšanai uz mašīnu izmantotas gan ragaviņas, gan nestuves, informē Bundule.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!