6.jūnijā, uz laiku līdz trīs nedēļām rekonstrukcijai daļēji tiks slēgta Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas bijusī starptautiskā zāle. Kā otrdien žurnālistus informēja Rīgas pasažieru stacijas priekšnieks Vitolds Kūliņš, no 6.jūnija gājējiem uz laiku tiks slēgts starptautiskās zāles B tunelis, bet no 18.jūnija līdz 22.jūnijam pasažieru plūsmai tiks slēgts A tunelis.
Pēc trīs nedēļām pasažieru plūsmai līdz augustam pilnībā tiks slēgta starptautiskā zāle. Kūliņš norādīja, ka ir iespējama viena vai otra tuneļa īslaicīga atvēršana pasažieru plūsmai būvdarbu gaitā, taču pilnīga plūsmas atjaunošana paredzēta līdz ar būvdarbu pabeigšanu.

Kūliņš informēja, ka tuvākajās dienās biļešu kases no starptautiskās zāles tiks pārvietotas uz piepilsētas zāli, kas pasažieriem tika atklāta jau šodien. Pilnībā piepilsētas zāle tiks atklāta 15.jūnijā, kad būs iekārtots arī mezonīna stāvs.

Piepilsētas zālē atradīsies sabiedriskās ēdināšanas telpas, tirdzniecības telpas, visa veida biļešu kases, kā arī platības pasažieriem un tieša izeja uz peroniem. Uz mezonīna stāvu pasažieri varēs nokļūt ar eskalatora palīdzību.

Piepilsētas zāles rekonstrukcijā SIA "Linstow Varner" ir investējis aptuveni 2,5 miljonus ASV dolāru. Bijušās Starptautiskās zāles rekonstrukciju pēc SIA "Linstow Varner" pasūtījuma veiks būvfirma "RBS Skals". Rekonstrukcijas ietvaros notiks nesošo konstrukciju pastiprināšana, divu modernu liftu un eskalatora montāža, trīs invalīdu krēslu pacēlāju montāža, jumta remonts, logu, vitrīnu, durvju nomaiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!