Latvijas Pirmā partija (LPP) nolēmusi mainīt savu pārstāvi satiksmes ministra amatā un Krišjāni Peteru nomainīt ar partijas priekšsēdētāju Aināru Šleseru, "lai pildītu vēlētājiem dotos solījumus".
Šlesers sacīja, ka viņš ir solījis vēlētājiem panākt, ka vidējā alga Latvijā būs 500 latu un izveidot Rīgas lidostu par lielāko Austrumeiropā, un, lai pildītu šos solījumus, viņš atgriežas ministra amatā.

Savukārt Karina Pētersone (LC) sabiedrības integrācijas lietu ministra amatam vairs netiek virzīta, jo turpmāk viņai būšot augstāks amats, proti, Pētersoni ir iecerēts virzīt Saeimas priekšsēdētāja biedra amatam. Kā ziņots, integrācijas lietu ministra amatu ir plānots uzticēts deputātam Oskaram Kastēnam (LPP).

Kā ziņots, Šlesers Aigara Kalvīša (TP) valdībā jau bija satiksmes ministrs, taču bija spiests to pamest pēc tam, kad masu medijos izskanēja aizdomas par viņa saistību ar Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļdošanas lietu.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, šonedēļ atbildot uz žurnālistu jautājumiem, vai viņai nav iebildumu pret ministru amatu kandidātiem, piemēram, pret Šleseru, pauda viedokli, ka viņš tagad "ir kā balta lapa", lai ķertos pie ministra pienākumu pildīšanas, jo vēlētāji viņam pauduši uzticību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!