Pašlaik opozīcijā esošās partijas LPP/C priekšsēdētājs Ainārs Šlesers uzskata, ka partijai "jāsaņem 35% - 40% balsu šajās Saeimas vēlēšanās, un to var panākt, konsolidējoties ar citiem spēkiem, kas tic mūsu mērķiem".

Tā Šlesers trešdien paziņoja partijas Rīgas nodaļas biedru sapulcē.

Šlesers klāstīja, ka Saeimā jābūt ne vairāk kā trīs četriem spēkiem un LPP/LC ar partneriem jābūt vienam no tiem. Viņš norādīja, ka šobrīd vērojama politisko spēku konsolidācija, un "cilvēkiem tā patīk, pat, ja apvienojas tie, kas iepriekš sašķēlās".

Viņš uzrunā sapulcē vairākkārt uzvēra, ka ir ļoti pozitīvi vērtējama kustības "Par labu Latviju" izveidošanu, jo tā apvienoja "vairākus veiksmīgus cilvēkus, kas tic saviem spēkiem". Šlesers pauda pārliecību, ka partijas kongresā 5.jūnijā LPP/LC izlems pievienoties šai kustībai. Viņš arī sapulcē nolasīja kustības manifestu un paziņoja, ka domās zem tā jau parakstījās, un pauda pārliecību, ka jūnijā pēc kongresa varēs uzlikt savu parakstu zem tā. Viņš mudināja partijas biedrus, kas atbalsta manifestu, parakstīties zem tā individuāli, jo kustība esot bezpartejiska.

Pēc Šlesera domām, apvienojot vairākus politiskos spēkus sarakstā būs sīvāka konkurence uz deputātu kandidātu vietām, un viņš gribētu sarakstā redzēt cilvēkus, kas var savākt 1000 balsis pa visu Latviju.

Vēlāk gan LPP/LC līderis piebilda, ka kustība tiek veidota, lai "pārņemtu varu valstī, nevis tikai kādu brīdi likt cilvēkiem domāt pozitīvi". Šlesers gan norādīja, ka šobrīd visur ir pārāk daudz negatīvisma, piemēram viņš pats tiekot "kritizēts ļoti bieži, sevišķi internetā, bet normāls cilvēks pa dienu strādā nevis kritizē citus internetā". Šlesers pieļāva, ka kritizētāji ir vai nu bezdarbnieki, vai "tie, kas sēž valsts iestādēs", vai arī politisku konkurentu algoti cilvēki.

Jau ziņots, ka LPP/LC un Tautas partiju (TP) pārstāvošie lielo pilsētu mēri un vairāki uzņēmēji pirmdien nodibinājuši sabiedrisku organizāciju "Par labu Latviju". Pats Šlesers, tāpat kā TP priekšsēdētājs Andris Šķēle, organizācijas manifestu varētu parakstīt maijā pēc partiju kongresiem. Kustība manifestu parakstījuši vairāki uzņēmēji, tostarp "Lido" dibinātājs Gunārs Ķirsons, "Kolonnas" īpašniece Ieva Plaude, uzņēmēji Atis Sausnītis un Ivars Strautiņš, kā arī Daugavpils, Jēkabpils, Kuldīgas, Ogres un Valmieras mēri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!