Foto: F64
LPP/LC līdzpriekšsēdētājs Ainārs Šlesers šodien partijas domes sēdē rosināja piešķirt uzturēšanās atļauju Latvijā visiem trešo valstu pilsoņiem, kas iegādājas nekustamo īpašumu Latvijā un iegulda 300 000 eiro (210 000 latu) pašvaldības fondā, kura līdzekļi tiktu izmantoti ekonomikas attīstībai.

Tas, pēc Šlesera teiktā, ļaus Latvijā atdzīvināt būvniecību, pabeigt iesāktās jaunbūves.

Ja Latvijai izdotos tādā veidā piesaistīt 1000 bagātnieku, tad ekonomikā ieplūstu simtiem miljonu eiro, kas nebūtu uzskatāms par kredītu, kas jāatdod. Ja saņemt uzturēšanās atļauju vēlētos 10 000 mazo un vidējo uzņēmēju no Krievijas, NVS un citām valstīm, Latvijas ekonomika kļūtu bagātāka vēl par lielāku summu.

LPP/LC domes sēdē Šlesers nāca klajā arī ar citiem priekšlikumiem, kas, viņaprāt, palīdzēs Latvijas ekonomiku izvest no krīzes.

Šlesers mudināja ekonomikas jomā ciešāk sadarboties ar Baltkrieviju, kurā veiksmīgi attīstoties rūpniecība, kā arī "iedegt zaļo gaismu aktīvai sadarbībai ar Krieviju."

"Ja spēj ekonomikā aktīvi sadarboties Vācija un Krievija, kas karoja Otrajā pasaules karā, kādas problēmas sadarbībā ar Krieviju varētu būt Latvijai?" jautāja Šlesers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!