Foto: DELFI
Pirmdien slimnīcā nogādāts viens tā dēvētā "spaisa" upuris, lai gan mediķu redzeslokā aizdomās par augu maisījumu smēķēšanu nonākuši kopumā četri cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Slimnīcā Rīgā nogādāts 32 gadus vecs vīrietis, kam bijušas intoksikācijas pazīmes pēc "spaisa" lietošanas. Pārējos gadījumos vai nu mediķi snieguši palīdzību uz vietas, vai arī "spaisa" pīpētāji nodoti policijai.

Tāpat reģistrētas vairākas darba traumas. Kāds vairāk nekā 30 gadus vecs vīrietis darba vietā tīrot ventilācijas šahtu, kritis no piecu metru augstuma un guvis nopietnu politraumu - kājas lūzumu, vaļēju rokas lūzumu un galvas traumu.

Vidzemē darba vietā kāds 31 gadu vecs vīrietis guvis traumu, kad mainīti ekskavatora kausi - viens kauss skāris cietušo, radot smagas traumas - galvas un mugurkaula skriemeļu bojājumus.

Vidzemē 31 gadu vecs vīrietis kritis no aptuveni trīs metrus augstām kāpnēm, uz kurām bija pakāpies, lai zāģētu zarus. Viņš guvis vēderā traumu. Aizdomās par liesas plīsumu un smadzeņu satricinājumu viņš nogādāts slimnīcā.

Kāds 79 gadus vecs vīrietis Zemgalē sajaucis pudeles un izdzēris acetonu. Viņš nogādāts slimnīcā.

Savukārt Kurzemē kāda astoņus gadus veca meitene kritusi no šūpolēm. Viņa lauzusi roku.

Kopumā mediķi pirmdien devušies 1225 izsaukumos, no tiem 180 bijuši saistīti ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!