Foto: LETA
Smagāk cietušā riteņbraucēja veselības stāvoklis pēc operācijas ir uzlabojies, otrdien LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Bērnu slimnīcas intensīvās terapijas virsārsts Vilnis Grīnbergs.

"Zēna veselības stāvoklis ir uzlabojies, viņš ir operēts," uzsvēra ārsts.

Viņš gan nekomentēja, kādā stāvoklī pēc operācijas atrodas jaunais sportists, bet iepriekš izskanējis, ka zēns operācijā varētu zaudēt kāju. Grīnbergs arī atzina, ka zēna ārstēšanās un atlabšana prasīs ilgu laiku, bet pārējie Bērnu slimnīcā nogādātie riteņbraucēji esot apmierinošā stāvoklī.

Savukārt Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis otrdien pieļāva, ka kravas auto vadītājs vēlējies apdzīt velobraucējus, bet tas viņam nav izdevies. LTV raidījumam "Rīta Panorāma" Krapsis sacīja, ka avārijas apstākļi vēl tiekot skaidroti.

Ceļu policijas priekšnieks ir pārliecināts, ka šādi velosipēdistu treniņi pa šosejām nav jāaizliedz, vienlaikus gan domājot par to redzamības uzlabošanu.

"Delfi" jau ziņoja, ka pirmdien Garkalnes novadā kravas automašīna ietriekusies sporta riteņbraucēju grupā un aizķērusi arī tās pavadošo automašīnu. Negadījumā cietuši 13 cilvēki, bet slimnīcās ar smagām un vidēji smagām traumām nogādāti seši bērni.

Kravas automašīnas vadītājs bijis 1966. gadā dzimis Polijas iedzīvotājs, kuru policija patlaban aizturējusi.

Aptuveni desmit bērni bija devušies treniņa braucienā un negadījumā cietuši teju visi bērni, bet viena stāvoklis bija ļoti kritisks. Bērni ir vecumā no 12 līdz 16 gadiem. Pēc Rīga Riteņbraukšanas skolas direktora vietnieks administratīvi saimnieciskajā darbā Pētera Griķīša stāstītā, automašīna uztriekusies no aizmugures velobraucēju pavadošajai automašīnai, kā rezultātā pavadošā automašīna uztriekusies bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!