Rīgas domes Attīstības komiteja trešdien atbalstīja ieceri iznomāt uz trim gadiem zemes gabalu Līvu laukumā "TV 5 Rīga" multimediju centra - Sergeja Eizenšteina paviljona izveidošanai. Līvu laukums tautā pazīstams arī kā Filharmonijas skvērs vai “Veldzīte”.
Jautājumu pirms iesniegšanas domei vēl izskatīs Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komiteja un Vides komiteja. "TV5 Rīga" pēc lēmuma pieņemšanas domē divu mēnešu laikā būs jānoslēdz nomas līgums, bet četru mēnešu laikā pēc lēmuma pieņemšanas - jāpabeidz paviljona būvniecība. Par 306 kvadrātmetru lielo zemes gabalu "TV 5 Rīga" gada laikā būs jāmaksā 6,7 lati par kvadrātmetru.

Projektu iznomāt zemi paviljona būvei atbalstīja arī iepriekšējā sasaukuma domes Attīstības komiteja, bet līdz domei tas tā arī nav nonācis. Rīgas astoņsimtgadei uzņēmums "TV 5 Rīga" vēlas Līvu laukumā uzbūvēt multimediju centru - Sergeja Eizenšteina paviljonu, kurā zem viena jumta sadzīvotu televīzija "TV 5 Rīga", kinoforuma "Arsenāls" informācijas centrs un "Internet" portāls "Tvnet".

Pavijons "Stikla nams" būs viegla būve, ārpusē būs novietoti ekrāni, uz kuriem garāmgājēji varēs vērot TV un internetā notiekošo. Paviljons iecerēts kā spogulis, kas atainotu jubilejas aktivitātes, tajā varētu aicināt cilvēkus tieši no notikumu vietām, bet ekrānā redzamais būtu skatāms arī tīklā "Internet". Kinoforuma centrs uz jubileju sagatavos izstādi par Eizenšteina radošo darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!