Foto: LETA

Pirmdienas rītā vietām Kurzemē, Zemgalē un Latgalē sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Slidenos un sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 66 ziemas dienesta tehnikas vienības. LVC aicina autobraucējus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa segumam atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ieplānot papildu laiku ceļā.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem pirmdienas rītā novēroti uz Bauskas šoseja (A7) posmā no Iecavas līdz Grenctālei; Jelgavas šoseja (A8) posmā no Jelgavas līdz Meitenei; Liepājas šoseja (A9) posmā no Kalnciema līdz Skrundai; Ventspils šoseja (A10) posmā no Kūdras līdz Ventspilij; Jēkabpils – Terehova šoseja (A12) posmā no Varakļāniem līdz Terehovai; Grebņeva – Medumi šoseja (A13) posmā no Grebņevas līdz Daugavpilij; Rēzeknes apvedceļš (A15).

Reģionālie autoceļi apledo un vietām sniegoti Balvu, Bauskas, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Madonas, Rēzeknes, Saldus, Talsu un Tukuma apkārtnē.

Ziemas uzturēšanas darbi valsts autoceļu tīklā notiek prioritārā secībā, atkarībā no valsts autoceļu klasifikācijas un satiksmes intensitātes ceļi ir sadalīti vairākās ziemas uzturēšanas klasēs - A, A1, B, C, D klasē. Vislielākā uzmanība tiek pievērsta A un A1 klases ceļiem, kas pārsvarā ir galvenās nozīmes autoceļi uz kuriem ir intensīva satiksme. Vairāk informācijas šeit:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!