Foto: DELFI
Lielākā daļa jeb 73% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka, viņuprāt, būtu jāpalielina soda mēri par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, liecina pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT jūlijā veiktais pētījums.

Salīdzinoši biežāk atbalstu soda mēru palielināšanai par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā paudušas sievietes, cittautieši, ģimenē galvenokārt citā valodā runājošie, nepilsoņi, kā arī respondenti, kuru ģimenes locekļu kopskaits ir divi cilvēki.

Piektā daļa jeb 20% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem norādījuši, ka, viņuprāt, nav jāpalielina soda mēri par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā (16% - drīzāk nē; 4% - noteikti nē). Salīdzinoši biežāk noraidošu atbildi pauduši vīrieši.

7% aptaujāto nav konkrētas atbildes uz šo jautājumu.

Aptauju pētījumu aģentūra TNS veica sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu "900 sekundes", laikā no 2013.gada 2. līdz 4.jūlijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 900 Latvijas ekonomiski aktīvos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Jau ziņots, ka Valsts policija pēc Līgo svētkiem secinājusi, ka liela daļa reibumā pieķerto autovadītāju ir tā dēvētie regulārie dzērāji jeb cilvēki, kuri jau iepriekš pieķerti vadām automašīnu alkohola reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!