Šogad Rīgā notiks četru veloceliņu būvniecība, trešdien satiksmes konferencē „Jaunas situācijas gads” informēja Rīgas mērs Jānis Birks.
Šogad tiks pabeigta maģistrālā veloceliņa izbūve no Mežaparka līdz Vecmīlgrāvim un veloceliņa izbūve Šmerļa ielā. Turpināsies Zaļā veloceliņa būvniecība Pārdaugavā, kā arī plānots uzsākt veloceliņa būvniecību Juglas ielā. Tāpat šogad plānots rīkot iepirkuma procedūru veloceliņa būvniecībai no centra uz Berģiem, portālu “Delfi” informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā,

Birks informēja, ka Eiropas Savienības līdzfinansētā projekta “Pro.Motion” ietvaros šogad paredzēts izstrādāt priekšizpēti arī veloceliņam maršrutā Centrs-Torņakalns-Ziepniekkalns.

Veloceliņa Mežaparks-Vecmīlgrāvis būvniecība pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma tika uzsākta pagājušajā gadā. Tas ir piecus kilometrus garš, un tā būvniecību plānots pabeigt līdz šā gada jūnijam.

Tuvāko mēnešu laikā tiks pabeigta arī veloceliņa izbūve Šmerļa ielā, visā tās garumā. Tas ir gandrīz divus kilometrus garš, un tā būvniecība pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma tika uzsākta pagājušajā gadā Šmerļa ielas rekonstrukcijas ietvaros.

Pēc Rīgas domes Vides departamenta pasūtījuma šogad turpināsies Zaļā veloceliņa būvniecība Pārdaugavā gar Mārupītes krastu maršrutā Vanšu tilts – Āgenskalna līcis – Uzvaras parks – Arkādijas parks – Māras dīķis – Bieriņi.

Pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma šogad plānots rīkot iepirkuma procedūru veloceliņa izbūvei no centra līdz Berģiem. Kā šodien konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra ir atbalstījusi Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējuma piešķiršanu šī veloceliņa būvniecībai.

Par veloceliņa būvniecību gala lēmums vēl jāpieņem Rīgas domei. Veloceliņš Centrs-Berģi ir Eiropas nozīmes veloceliņu tīkla (EuroVelo10) posms Rīgas pilsētas teritorijā. Aiz pilsētas robežas tas pieslēgsies klāt jau izbūvētam valsts nozīmes veloceliņam virzienā uz Saulkrastiem. Veloceliņa maršruts sāksies Smilšu ielas un Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra krustojumā un turpināsies maršrutā - Bastejkalns – Reimersa iela – Esplanāde – Skolas iela – Bruņinieku iela – K. Valdemāra iela – Zirņu iela – Senču iela – Brīvības iela – līdz pilsētas administratīvajai robežai. Veloceliņa kopējais garums būs 14 kilometri. No Juglas līdz pilsētas centram ar velosipēdu būs iespējams nokļūt 30 minūtēs, bet no Teikas līdz centram- 20 minūtēs.

Tāpat pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma šogad uzsākta Juglas ielas turpinājuma izbūve no Augusta Deglava rotācijas apļa līdz Biķernieku ielai, kuras laikā paredzēts izbūvēt arī no brauktuves atdalītu veloceliņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!