Foto: F64
Latvijas mežos līdz šim nomedīti 83 vilki, taču vairāk netiekot uzskaitīti nomedītie kucēni, ziņu informēja Valsts meža dienesta (VMD) Medību daļas vadītājs Jānis Ozoliņš.

Viņš skaidro, ka patlaban kucēnus esot grūti atšķirt no pieaugušiem vilkiem, tāpēc mednieku sniegtā informācija vairs neesot objektīva, jo "izmēru ziņā kucēni un vilki ir ļoti līdzīgi".

Eksperts prognozē, ka medību kvota, 100 vilki, tiks sasniegta decembra vidū, jo "1.decembrī sākas lūšu sezona un mednieki mazāk koncentrējas vilku medībām".

Jau ziņots, ka šā gada oktobrī jaunie dzīvnieki veidojuši 43% no nomedīto vilku skaita, bet septembrī - 46% no vilkiem. Savukārt šajā pašā laika posmā pērn kucēni veidojuši attiecīgi 91% un 67% no nomedītajiem vilkiem.

"To, ka kucēni nomedīti mazāk, var skaidrot ar pagājušo sniegoto ziemu un pavasari, kas nebija labvēlīgi, lai vilki vairotos," iepriekš skaidroja Ozoliņš.

Pēc Ozoliņa teiktā, medību sezona turpināsies līdz nākamā gada 31.martam, ja līdz tam laikam nebūs izsmelts medījumu limits.

Kā ziņots, 2010.gada un 2011.gada medību sezonā, kas sākās šā gada 15.jūlijā, atļauts nomedīt 100 vilkus.

Lai nerastos situācija, kurā var palielināties zaudējumu risks, ko vilki varētu nodarīt lauksaimniecībai, pieļaujamo vilku nomedīšanas apjomu var palielināt, ja sākotnējais nomedīšanas apjoms ir izpildīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!