Foto: LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) akceptējot Saeimas deputāta Raimonda Bergmaņa (ZZS) kandidatūru aizsardzības ministra amatam, pirmdien žurnālistiem sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

ZZS valde pirmdien nolēma aizsardzības ministra amatam virzīt Bergmaņa kandidatūru un par savu izvēli nekavējoties informēja Straujumu, norādīja ZZS frakcijas vadītājs. Premjerministre paudusi gandarījumu par ZZS izvēli.

Brigmanis norādīja, ka politiskais spēks aicinājis Straujumu lēmumprojektu par Bergmaņa apstiprināšanu aizsardzības ministra amatā lūgt Saeimai iekļaut 18.jūnija sēdes darba kārtībā.

Kā ziņots, Bergmanis iepriekš norādījis, ka viņš ir pagodināts par uzrunāšanu aizsardzības ministra amatam, vienlaikus akcentējot, ka "tā ir ļoti liela un milzīga atbildība".

Jauns aizsardzības ministra amata kandidāts jāizraugās, jo pašreizējais ministrs Raimonds Vējonis ievēlēts Valsts prezidenta amatā un plānots, ka viņš atstās ministra amatu līdz kļūšanai par valsts augstāko amatpersonu.

Bergmanis ir NATO Parlamentārās asamblejas Drošības un aizsardzības komisijas loceklis. Bergmanis strādājis arī kā Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra Rekrutēšanas nodaļas rekrutēšanas speciālists, liecina aģentūras LETA arhīva informācija.

Bergmanis ir norādījis uz savu pieredzi, apmēram pusotru gadu strādājot par toreizējā Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra Edgara Rinkēviča padomnieku, kā arī uz septiņu gadu darbu kā apmācības instruktoram Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!