Foto: LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ļoti uzmanīgi seko veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) darbībām. To viņa trešdien apliecināja LNT raidījumā "900 sekundes".

Straujuma apliecināja, ka uzticas Belēvičam, taču seko viņa darbībām uzmanīgāk nekā citu ministru veikumam. Belēvičs kā ministrs ir ļoti aktīvs, atzina premjere.

"Viņš veic tādus pasākumus, kas ir jāveic, bet reizēm šajās aktivitātēs parādās apšaubāmi pasākumi," viņa sacīja.

Premjeres rīcībā ir arī informācija par jaunu Belēviča ieplānotu reorganizāciju, tāpēc viņa trešdien tiksies ar Veselības ministrijas valsts sekretāri Solvitu Zvidriņu. Ņemot vērā pašlaik Straujumas rīcībā esošo informāciju, viņa šādus reformas neatbalstītu, taču sīkāku informāciju valdības vadītāja pašlaik neatklāja.

Jau vēstīts, ka sākotnēji izskanēja informācija par Veselības ministrijas plāniem, ka maksātspējīgiem pacientiem, kuri būtu uzsākuši maksas pakalpojumu saņemšanu, būtu jāturpina ārstēšanās maksas sektorā. Tādā veidā tiktu uzlabota medicīniskās palīdzības pieejamība mazāk aizsargātajām pacientu grupām (maznodrošinātajiem, pensionāriem un citiem), kam šī palīdzība ir nepieciešama visvairāk.

Vēlāk Belēvičs uzsvēra, ka esot pārprasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!