Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Juridiskās nodaļas galvenā speciāliste Juta Strīķe uzskata, ka KNAB vadītāja Jaroslava Streļčenoka lēmums prasīt viņai pielaides valsts noslēpumam anulēšanu ir bezjēdzīgs.

Strīķe pauda, ka tādējādi Streļčenoks vēloties attaisnot savu "nelietderīgo atrašanos KNAB vadītāja amatā".

"Neviens nevar aizliegt cilvēkam parakstīt papīrīšus uz sūtīt tos dažādiem dienestiem. Neapšaubāmi Streļčenoks mani kārtējo reizi apmelo, un tas var tikt izmantots esošo tiesvedību procesos," sacīja Strīķe.

Jau ziņots, ka KNAB vērsies Satversmes aizsardzības birojā (SAB), lūdzot anulēt Strīķei pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, to trešdien intervijā LNT paziņoja Streļčenoks.

"Pamatojoties uz biroja esošo informāciju, uz to, ka Strīķes kundzei bija pārkāpumi, kas saistīti ar valsts noslēpuma objektu aizsardzību, kā arī, ņemot vērā to, ka Strīķes kundzes rīcība neveicina un apgrūtina valsts noslēpuma objektu aizsardzību, mēs vakar izteicām lūgumu Satversmes aizsardzības birojam, lai lemtu jautājumu, izvērtējot informāciju, par pielaides anulēšanu vai pielaides pakāpes samazināšanu," pavēstīja Streļčenoks.

KNAB arī lūdzis arodbiedrībai piekrist Strīķes atlaišanai, jo bijusī ilggadējā priekšnieka vietniece, kas ir pazemināta amatā, atsakoties pildīt jurista amata pienākumus. Arodbiedrība nepiekrita, tāpēc par atbrīvošanu iesniegta prasība tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!