Foto: LETA
Vērtējot jautājumu par Pļavniekkalna sākumskolas būvniecību, ir nepieciešams vēlreiz kopumā izvērtēt izglītības infrastruktūras pieejamību un attīstību visā Ķekavas novadā, par to pirmajā tikšanās reizē vienojusies jaunizveidotā darba grupa par Pļavniekkalna sākumskolas tālāko darbību.

Kā informēja Ķekavas domes pārstāve Vineta Geka, šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā esošās un plānotās izmaiņas izglītības infrastruktūrā, proti, ir atcelts lēmums par jaunas Pļavniekkalna sākumskolas būvniecību esošās skolas vietā un nākamajā gadā plānots sākt Baložu vidusskolas piebūves būvniecību.

Pēc pašvaldības Izglītības daļas speciālistu sniegtajiem datiem, Ķekavas novadā pēdējo septiņu gadu laikā bērnu skaits izglītības iestādēs pieaudzis par 48%. Vislielākais palielinājums ir vērojams Baložu vidusskolā - 87,5%. Tāpat Daugmales pamatskolā audzēkņu skaits pieaudzis par 43%, Ķekavas vidusskolā par 35% un Pļavniekkalna sākumskolā par 28,5%. "Šogad novadā ir 12 pirmās klases jeb 297 pirmklasnieki, un, kā norāda speciālisti, šāda pozitīva tendence saglabāsies arī turpmākajos gados," skaidroja Geka.

Viņa arī pauda, ka, "raugoties uz ekspertu datiem un pārskatot izglītības infrastruktūras un attīstības prioritātes, darba grupa nevar atrauti skatīt tikai jaunas Pļavniekkalna sākumskolas būvniecības jautājumu, un tāpēc tā izvērtēs un līdz gada beigām sagatavos vairākus priekšlikumus izglītības iestāžu infrastruktūras attīstībai visā novadā, tostarp arī par Pļavniekkalna sākumskolas lomu kopējā novada izglītības sistēmā".

Priekšlikumus plānots analizēt no dažādiem aspektiem - bērnu skaita tendencēm, būvniecības izmaksām, pieejamās infrastruktūras, nekustamā īpašuma piederības, inženierkomunikāciju esamības un citiem. Sagatavotie priekšlikumi tiks nodoti iedzīvotāju apspriedei un vēlāk domei - lēmumu pieņemšanai.

Nosakot darba plānu un termiņus, kā pirmais darba grupas uzdevums šobrīd ir apkopot informāciju par izglītojamo skaitu, plūsmu un nākotnes tendencēm. Tāpat jāiegūst informācija par telpu nepieciešamību visās novada izglītības iestādēs, kā arī jāapkopo dati par potenciālajiem pašvaldības un privātajiem nekustamajiem īpašumiem, kur nākotnē varētu veikt jaunas skolas būvniecību, pastāstīja Geka.

Darba grupu vada izpilddirektora vietniece Astrīda Vītola, un tajā strādā speciālisti no Izglītības, Attīstības un Telpiskās plānošanas daļas, kā arī Pļavniekkalna sākumskolas direktore Agita Baltmane.

Darba grupa izveidota, pamatojoties uz šī gada 21.septembra Ķekavas novada domes lēmumu, un tās uzdevums ir sagatavot priekšlikumus jaunas Pļavniekkalna sākumskolas būvniecībai un pašvaldības normatīvo aktu grozījumiem.

Kā ziņots, Ķekavas dome atcēlusi visus iepriekšējā sasaukumā pieņemtos lēmumus saistībā ar Pļavniekkalna sākumskolas pārbūvi. Līdz ar to tika izveidotas divas jaunas darba grupas, kuras no jauna izstrādās skolas būvniecības konceptu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!