Foto: LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis cenšoties izvairīties no atkārtotas Tautas sapulces norises pie Rīgas pils, sacīja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) politiķe, Rīgas domes deputāte Juta Strīķe.

JKP Rīgas domē bija iesniegusi pieteikumu rīkot jaunu Tautas sapulci pie Rīgas pils 23. augustā plkst. 19. Pēc tam partijas pārstāvjus Rīgas domē esot informējuši, ka Valsts prezidenta kancelejā pašvaldībai esot pavēstīts, ka šajā vietā pasākumu rīkot nevar. Kā viens no iemesliem tika minēta kādas delegācijas gaidāmā vizīte, tāpat tika norādīts uz šajā vietā notiekošajiem remontdarbiem.

Strīķe gan norāda, ka šāda, iespējams, ārvalstu delegācijas vizīte prezidenta kalendārā neesot norādīta un arī šāds notikums nebūtu vērtējams kā šķērslis pasākuma norisei. Savukārt attiecībā uz remontdarbiem politiķe esot apmeklējusi to norises vietu un uzzinājusi, ka šie darbi ir vai nu noslēgušies svētdien vai noslēgsies pirmdien.

Politiķe pauž, ka šādā veidā turpinās "gļēvā" rīcība, kas izpaužas jau pašlaik, kad valsts augstākā amatpersona nav sniegusi atbildi uz iepriekš jūlijā notikušās tautas sapulces manifestu.

Pašlaik JKP ir iesniegusi pieteikumu uz sapulces norisi 23. augustā plkst. 19 Rātslaukumā, un aicina iedzīvotājus sekot līdzi, kura vietā politiskais spēks varēs organizēt pasākumu, piebilda Rīgas domes deputāte.

Iepriekš partija bija iesniegusi dokumentus par pasākuma rīkošanu Doma laukumā, bet pēc tam vēl saskaņojamo norises vietu nomainīja uz Rātslaukumu. Tagad JKP "pusneoficiāli" uzzinājusi, ka augstāk minētā "mistiskā" delegācija plāno šajā laikā ieturēt maltīti kādā vietā pie Doma laukuma, tāpēc arī tur nebūtu iespējams rīkot plānoto pasākumu, norādīja Strīķe.

Politiķe ar sarkasmu pauda cerību, ka delegācijas pārstāvji nenolems apskatīt Rolanda statuju, kas liegtu pasākumu rīkot arī Rātslaukumā. To, ka pasākumam ir atteiktas jau divas vietas, Strīķe vērtē kā "vājprātu" un acīmredzamu vēlmi neļaut rīkot pasākumu. Šādas situācijas esot vērojamas Krievijā, kur netiek ļauts rīkot pasākumus vai netiek saskaņoti to maršruti, sacīja Rīgas domes deputāte.

Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis pastāstīja, ka Tautas sapulci pie Rīgas pils nevarēja saskaņot, jo tur notiek remontdarbi. Tiekoties ar Strīķi, tas ticis izskaidrots. Pēc tam viņa esot vēlējusies pieteikt tautas sapulci Doma laukumā, bet tur plānotajā laikā esot paredzēts cits pasākums, tāpēc Strīķei tika piedāvāts pasākumu organizēt Rātslaukumā. Pēdējais iesniegums esot saņemts par Tautas sapulces organizēšanu Rātslaukumā 23. augustā plkst. 19.

Kā ziņots, JKP 23. augustā plkst. 19 rīkos jaunu Tautas sapulci, kurā saistībā ar problēmām "Oligarhu lietas" parlamentārajā izmeklēšanā prasīs "atdot varu tautai, kā to skaidri un gaiši nosaka Satversme", informēja politiskajā spēkā.

13. jūlijā JKP tautas sapulcē par tiesiskumu ceturtdienas vakarā pie Rīgas pils bija pulcējušies vairāki simti cilvēku, kuri pauda neapmierinātību ar valsts politisko vidi, kura atklājusies publiskotajās "oligarhu sarunās", novēroja aģentūra LETA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!