Foto: LETA

Valsts kontroliere Inguna Sudraba uzskata, ka Latvijā būtu jāmaina Satversme, lai prezidentu ievēlētu nevis parlaments, bet tauta. Tā tikšanas laikā ar gulbeniešiem atzinusi valsts kontroliere, ziņo laikraksts "Dzirkstele".

Uz jautājumu, kā panākt pozitīvas pārmaiņas valstī, Sudraba pauda: "Mums ir jāmaina Satversme."

"Esmu starp tiem cilvēkiem, kuri tā uzskata. Es neredzu, kā citādāk var panākt pārmaiņas. Ir vajadzīgs visas sabiedrības, visas tautas ievēlēts prezidents," uzskata Sudraba. Viņa te saredz sabiedrības ieguldījumu, panākot Satversmes grozīšanu, ziņo "Dzirkstele".

Sudraba tikšanas laikā arī atzinusi, ka Valsts kontrole, kuru viņa vada sešus gadus, savā ziņā ir tomēr sekmējusi pozitīvas pārmaiņas valstī. "Ir cita informētības pakāpe! Uzskatu, ir liels mūsu ieguldījums, ka cilvēki saprot to, kas notiek valstī, kā būtu jābūt, kad runa ir par nodokļu maksātāju naudu," paudusi Sudraba. Viņa uzskata, ka situācijas izpratne – tas vien jau ir "liels solis uz priekšu".

Jau ziņots, ka Sudraba pirms 10.Saeimas vēlēšanām ir uzrunāta par iespēju kļūt par deputātes kandidāti, taču viņa šos piedāvājumus noraidījusi. Viņa vairākkārt skaidrojusi, ka nevēlas iesaistīties politikā, un arī atteiktos vadīt valdību, ja viņai pēc vēlēšanām kāds politiskais spēks to piedāvātu.

Savukārt Valsts prezidents Valdis Zatlers iepriekš pieļāvis iespēju 10.Saeimai iesniegt priekšlikumus izmaiņām Satversmē, paredzot Latvijā tautas vēlētu prezidentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!