Valsts kontroliere Inguna Sudraba vērsusies tiesā pret demisionējošās valdības satiksmes ministru Ainaru Šleseru (LPP/LC) par goda un cieņas aizskārumu, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas Ziemeļu rajona tiesā.

Prasības kopējā summa ir 100 000 latu un kā līdzatbildētāji tiesā ir Latvijas Televīzija (LTV) un Latvijas Neatkarīgā televīzija (LNT).

Tiesa prasību ir pieņēmusi un šobrīd gaida paskaidrojumus no atbildētājiem. Izskatīšanas datums vēl nav zināms.

Jau ziņots, ka oktobrī Sudraba paudusi gatavību tiesāties ar Šleseru par viņai veltītajiem izteikumiem. Tāpat valsts kontroliere vērsās Ģenerālprokuratūrā, lūdzot vērtēt Šlesera izteikumus un saukt ministru pie atbildības par nepatiesas informācijas izplatīšanu.

Sudraba uzsvēra, ka līdz šim nav bijusi iesaistīta tiesvedībās un tā viņai esot nezināma sfēra, tomēr viņa negrasās samierināties ar Šlesera izteikumiem, kas uzskatāmi par "nepatiesiem izdomājumiem un meliem".

4.septembrī Valsts kontrole (VK) vērsās Satiksmes ministrijā (SM) ar lūgumu sniegt informāciju par valsts institūciju darbību, nodrošinot preču un citu priekšmetu pārvietošanu Latvijas-Krievijas robežkontroles punktos. Savukārt SM norādīja, ka VK uzdotie jautājumi ir "klajā pretrunā ar VK tiešajiem uzdevumiem un mērķi, atrodas ārpus tās kompetences un iejaucas citu valsts institūciju, tajā skaitā Ministru prezidenta, darbībā. Informācijas pieprasījumi no VK amatpersonu puses, mūsuprāt, tikuši pausti prettiesiskā veidā".

Šlesers pieļāva iespēju, ka Sudraba darbojas "savu draugu interesēs, kuriem pierobežā ir zemes īpašumi, lai uzzinātu ar uzņēmējdarbību saistītu informāciju".

Šlesers ar pārmetumiem Sudrabai un VK klajā nāca dienā, kad VK publiskoja revīzijas par Latvijas Pasta (LP) īpašuma Rīgā, Stacijas laukumā 1, iznomāšanu.

Sudraba kategoriski norobežojās no Šlesera izteikumiem, ka pārstāv kāda ekonomiskā grupējuma intereses, norādot, ka vienīgais ekonomiskais grupējums, kuru viņa pārstāv ir Latvijas tauta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!