Foto: Kadrs no video

Video, kurā, iespējams, redzama bijusī valsts kontroliere, tagad Saeimas deputātes kandidāte Inguna Sudraba, kāpjot privātajā lidmašīnā uz Krieviju, visticamāk, uzņemts nesankcionēti, noskaidroja portāls "Delfi".

Starptautiskās lidostas "Rīga" pārstāve Sarmīte Rinmane portālam "Delfi" sacīja, ka lidosta, izvērtējot šo video, secināji, ka tas ticis uzņemts pie biznesa aviācijas apkalpošanas telpām vairāk nekā pirms gada. "Šajā gadījumā, visticamāk, veikta nesaskaņota filmēšana," norāda Rinmane.

Lidostas pārstāve skaidro, ka lidostā ir stingri noteikta filmēšanas un fotografēšanas procedūra, kas saistoša arī lidostā strādājošajiem uzņēmumiem. "Turklāt, vēlamies uzsvērt, ka privāto gaisa kuģu apkalpotāji paši nodrošina konfidencialitāti saviem klientiem," uzsver Rinmane.

Rinmane arī norādīja, ka šobrīd nav iespējams pateikt, kas šo video filmējis, vien apliecina, ka tas nav filmēts ar Lidostas videonovērošanas sistēmu. Savukārt uzņēmuma "FBO-Rīga", pie kuram piederošā termināla notikumi nofilmēti, mārketinga vadītāja Natālija Jacenko portālam "Delfi" sacīja, ka nekad netiek filmēti klienti. Viņa izteica pieņēmumu, ka filmēšana notikusi pie VIP termināļu žoga.

TV3 raidījuma "Nekā personīga" 21.septembrī, publicēja video, kurā redzami cilvēki, kuri kāpj kādā privātajā lidmašīnā, kura dodas uz Krieviju. Raidījums, kurš apgalvo, ka video saņēmis no kāda notikušā aculiecinieka, saka, ka starp pasažieriem ir Sudraba un uzņēmējs, agrākais "Rīgas piena kombināta" akcionārs Ivars Strautiņš. Tāpat raidījums vēstīja, ka starp īpašā reisa pasažieriem bijis Aleksandrs Rogožins, kura dēls - arī Aleksandrs - savulaik strādāja Krievijas vēstniecībā Rīgā.

Arī Strautiņš portālam "Delfi" noliedza raidījumā izskanējušo. "Šai saistībā vēlos viest skaidrību, lai nepieļautu nekorektas un tendenciozas manis teiktā interpretācijas. Es nekad neesmu lidojis kopā ar Sudrabu uz kādiem privātiem vai citu valstu struktūru vai privātpersonu organizētiem pasākumiem, izmantojot privātus avioreisus, ne Maskavā, ne arī kaut kur citur," medijiem norāda uzņēmējs. Viņš skaidroja, ka raidījumam tiešām apstiprinājis, ka dažādos oficiālos pasākumos ir ticies ar Sudrabu, laikā, kad viņa bija valsts kontroliere, taču kopā nav lidojis.

"Drošības policija (DP) nav ne filmējusi, ne publicējusi internetā minēto videomateriālu," portālam komentē DP.
DP arī norāda, ka tās rīcībā " nav informācijas, kas liecinātu, ka šis videomateriāls ir uzņemts slēptā veidā vai kāda operatīvo darbību subjekta operatīvo darbību rezultātā un tas būtu valsts noslēpuma objekts, tāpēc DP šobrīd nav pamata uzsākt kriminālprocesu par šī video publicēšanu internetā".

Kā ziņots, video redzama lidmašīna lidostā "Rīga" pie tobrīd vēl uzņēmumam "FBO-Rīga" piederoša termināla, kas nodrošināja īpašus biznesa klases lidojumus.

Sudraba raidījumā noliedza, ka tā ir viņa, kas kāpj lidmašīnā. "Tā ir kārtējā atkal mēģināšana nomelnot mani," sacīja bijusī valsts kontroliere.

Raidījumā tagadējai politiķei pārmests tas, ka viņa, esot valsts kontrolieres amatā, krīzes gados šķērdējusies ar valsts naudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!