Trešdien Talsos ap pulksten 15:00 daudzdzīvokļu mājas pagalmā Dundagas ielā 12 konstatēta gāzes noplūde. Šobrīd negadījums novērsts, cietušo nav, un apkārtējai videi briesmas vairs nedraud, portālu "Delfi" informēja Talsu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Priede.

Viņa atklāja, ka, pēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Talsu daļas komandiera Kaspara Vaivoda sniegtās informācijas, saņemta ziņa, ka aptuveni stundu pirms notikuma, ap plkst. 14.00, gāzes tvertne tikusi uzpildīta. Tiek pieļauts, ka kļūme radusies tvertnes piepildīšanas laikā, to kārtīgi nenoslēdzot.

Notikuma vietā ieradās pašvaldības atbildīgās personas un Valsts policijas darbinieki, kuri norobežoja notikuma vietu un informēja iedzīvotājus par iespējamo nepieciešamību evakuēties.

Negadījuma sekas ir likvidētas un tiek noskaidroti apstākļi, kāpēc gāzes noplūde ir radusies. Notikuma vietā no Ventspils ieradās gāzes avārijas dienests, kura darbinieki tvertni aiztaisīja ciet. Pašvaldība ziņo, ka negadījumā cietušo nav, un apkārtējai videi briesmas vairs nedraud.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!