Foto: Kadrs no video
Partija "Tautas kontrole" vērsusies Rīgas Centra rajona tiesā un Satversmes tiesā par Latvijas Televīzijas (LTV) lēmumu neaicināt uz visām priekšvēlēšanu diskusijām pārstāvjus no partijām, kuras ir pārstāvētas Saeimā vai saskaņā ar socioloģiskajām aptaujām ieguva vismaz tuvu 2% atbalstītāju.

Pēc Latvijas Televīzijas vadības lēmuma, neaicināt mazās partijas uz reģionālajām priekšvēlēšanu diskusijām, "Tautas kontrole" ir nosūtījusi sūdzības arī LTV vadībai, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), Centrālai vēlēšanu komisijai un prokuratūrai.

"Tautas kontrole" uzskata, ka LTV kā valsts televīzijai ir jāievēro likumi, Satversme, tiesībsarga lēmumi un jāaicina visas partijas, kas piedalās vēlēšanās uz diskusijām LTV. "Ir nepieņemami, ka LTV aicina tikai atlaistās partijas, bet jaunās un mazās partijas uz diskusijām neaicina, ietekmējot vēlēšanu iznākumu par labu Saeimā esošajām partijām," teikts "Tautas Kontroles" paziņojumā medijiem.

Jau ziņots, ka arī Tiesībsarga birojs uzskata, ka Latvijas Televīzija (LTV) debašu ciklā "Izvēlies nākotni!" 2010. gadā diskusijas dalībnieku - politisko partiju vai partiju apvienību – atlasē nav ievērojusi līdztiesības principu, jo nav aicinājusi uz diskusiju visus vēlēšanu dalībniekus.

Tiesībsarga biroja paziņojumā norādīts, ka "sabiedriskajam medijam ir pienākums respektēt uzskatu daudzveidību, aizstāvēt neatkarīgas, demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts ideju, ievērot cilvēktiesības un darboties Latvijas sabiedrības interesēs, kas ietver arī vienlīdzīgu iespēju došanu visām vēlēšanās kandidējošām partijām piedalīties diskusijās".

Arī šogad LTV pirmsvēlēšanu debašu ciklā uz dažiem raidījumiem plāno aicināt tikai Saeimā pārstāvētos spēkus un tos, kuru reitingi ir "tuvu 2%".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!