Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Jaunatnes nodaļa uzskata, ka ir jāvāc paraksti referenduma ierosināšanai par Satversmes grozījumiem, kas paredzētu no 2012. gada valsts finansētajās skolās uzsākt pakāpenisku pāreju uz mācībām tikai latviešu valodā, informēja TB/LNNK preses sekretārs Rolands Pētersons.

Partijas Jaunatnes nodaļa aicina TB/LNNK valdi un domi nekavējoties pieņemt nepieciešamos lēmumus parakstu vākšanas uzsākšanai referenduma ierosināšanai.

Jaunatnes nodaļa diskusijā par iespējamo pāreju uz izglītību tikai valsts valodā aicina iesaistīties pēc iespējas plašāku sabiedrību, tostarp mazākumtautības pārstāvošās nevalstiskās organizācijas. TB/LNNK jaunieši uzskata, ka maksimāla integrēšanās latviešu sabiedrībā jau skolas laikā mazākumtautību skolēnus tikai padarītu elastīgākus, iniciatīvas bagātākus un konkurētspējīgākus.

TB/LNNK Jaunatnes nodaļa atzīst, ka par šādu iniciatīvu sabiedrībā būs asas diskusijas, tomēr uzskata, ka "kopsaucēju ar Latvijai lojālajiem citu tautību iedzīvotājiem šajā jautājumā ir iespējams panākt".

"Tēvzemiešu" jaunieši piedāvā ieviest jaunās izmaiņas pakāpeniski – 2012. gada 1. septembrī pāreju uz apmācību tikai latviski uzsāktu 1. klašu un pirmskolas iestāžu audzēkņi. Reforma neskartu tos, kas jau patlaban mācās pēc spēkā esošajām izglītības programmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!