Tēvzemei un Brīvībai"\LNNK (TB\LNNK) neizvirza ultimatīvas prasības par amatiem jaunajā valdībā.
TB\LNNK priekšsēdētājs Māris Grīnblats presei atzina, ka partija ir ieinteresēta, lai ekonomiskās nozares amati jaunajā valdībā būtu līdzsvaroti sadalīti starp partijām, kas nodrošinātu arī līdzsvaru valdībā.

TB\LNNK ir ieinteresēta ieņemt ekonomikas ministra amatu, tomēr uz sarunām par jaunās valdības veidošanu apvienība nenāks ar ultimatīvu viedokli.

Grīnblats norādīja, ka striktu lēmumu pieņemšana partijās tikai apgrūtina manevru iespējas valdības veidošanā. Viņš atzina, ka patlaban pastāv tikai divi varianti jaunās valdības sastādīšanā - vai nu valdību veido četras pašreiz sarunās iesaistītās partijas vai arī trīs partijas bez TB\LNNK.

Ja pārējie sarunu partneri redzēs, ka optimālāku valdību var izveidot bez "tēvzemiešiem", "mums nav iemesla gulties uz sliedēm", piemetināja TB\LNNK vadītājs.

Grīnblats norādīja, ka premjera amata kandidāts Andris Bērziņš nevar uzreiz piedāvāt valdības modeli, kas apmierinātu visas partijas. Ja viņš tādu būtu piedāvājis, tas būtu pat aizdomīgi, sacīja Grīnblats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!