Rīgas pilsētas izpilddirektors Māris Tralmaks iecerējis iegādāties ekonomiskākas un lētākas automašīnas domes autoparkam un divreiz samazināt domes automašīnu ekspluatācijas izmaksas, bet neatklāj, kā viņš to darīs.
Trešdien preses konferencē Tralmaks pastāstīja, ka pašlaik vienas automašīnas izmaksas mēnesī ir aptuveni 600 latu, viņš vēlas šīs izmaksas samazināt līdz 300 latiem.

Tralmaks gan žurnālistiem neatklāja, kā viņš to darīs. Viņš nekomentēja, vai tā būs gāzes kā degvielas izmantošana, lai gan tas ir lētāk nekā benzīns.

Viņš pastāstīja, ka turpmāk dome iegādāsies lētākas automašīnas nekā līdz šim. Domes saimnieciskajai nodaļai jau uzdots veikt cenu aptauju par to. Viens auto tuvākajā laikā noteikti būs jāpērk jaunizveidotās Drošības un kārtības komitejas vajadzībām, bet Tralmaks pieļāva, ka būs nepieciešamas arī citas jaunas automašīnas.

Savukārt rudenī Tralmaks iecerējis nomainīt visu domes autoparku pret jaunām lētākām automašīnām ar dīzeļdegvielas dzinējiem, kas patērētu 6 - 7 degvielas litrus uz 100 kilometriem. Tralmaks neprecizēja, kas notiks ar jau esošajām automašīnām, proti, vai tās tiks pārdotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!