Foto: DELFI
Trīs vīrieši, iespējams, alkohola reibumā nozaguši jahtu un ar to uzbraukuši uz sēkļa Bolderājā, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē.

Ceturtdien policija saņēma informāciju, ka Bolderājas pludmalē uz sēkļa ir uzbraukusi jahta, kas, iespējams, ir zagta. Uz notikuma vieta izbrauca policija un aizturēja divus vīriešus, kas atradās jahtā un bija alkohola reibumā. Viens no aizturētajiem bija 35 gadus vecs vīrietis, taču otrs - 15 gadus vecs pusaudzis.

Noskaidrojies, ka notikušajā varētu būt vainojams abu aizturēto paziņa, kurš no notikuma vietas bija aizbēdzis.

Aizturētie pastāstīja, ka trešdienas vakarā kopā ar kādu paziņu Rīgas centrā lietojuši alkoholiskos dzērienus, kad pēkšņi paziņa piedāvājis pavizināties ar jahtu. Piedāvājumam iereibušie vīrieši piekrituši un trijatā devušies uz Bolderāju, kur uzkāpuši uz jahtas un devušies izbraucienā.

Taču vizināšanās laikā naktī jahtai beigusies degviela un trijotne ar peldlīdzekli uzbraukusi uz sēkļa. Vēlāk viļņi un vējš jahtu izskaloja Bolderājas pludmales krastā.

Aizturētie arī pastāstīja, ka viņu paziņa agrāk pazinis jahtas likumīgo īpašnieku un tajā laikā ieguvis jahtas atslēgas, kuras līdz šim nebija atdevis.

Šobrīd Bolderājas iecirknī ir sākts kriminālprocess par zādzību un tiek meklēts vīrietis, kurš aizbēga no notikuma vietas, kā arī turpinās visu apstākļu noskaidrošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!