Foto: LETA
Tuvojoties Saeimas vēlēšanām, Zatlera reformu partijas (ZRP) līdera eksprezidenta Valda Zatlera publiskie izteikumi par savu lielāko politisko oponentu - Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) izvirzīto premjera amata kandidātu Ventspils mēru Aivaru Lembergu - kļūst aizvien asāki. Parādā nepaliek arī Lembergs, savos paziņojumos dažādi kritizējot eksprezidentu.

Trešdien atbildot uz žurnālistu jautājumiem, vai Zatlers varētu tomēr piedalīties publiskās debatēs ar Lembergu, eksprezidents Ventspils mēru pat salīdzināja ar augoni, kas esot jāizcērt no miesas.

Zatlers arī pauda pārliecību, ka Lemberga politiskā karjera drīz beigsies un tad atkritīs jautājums par nepieciešamību ar viņu diskutēt.

Savukārt Lembergs savos iepriekšējos paziņojumos un publiskajos izteikumos vainojis Zatleru melos, divkosībā un pašlabuma meklēšanā, rosinot Saeimas atlaišanu, lai pats varētu veidot politisko karjeru. Tāpat Zatleram tiek piedēvēta sadarbība ar Lemberga oponentiem Ventspilī.

Kā ziņots, būdams prezidenta amatā, Zatlers ierosināja referendumu par Saeimas atlaišanu, savu lēmumu pamatojot ar vēlmi cīnīties pret oligarhu varu Latvijā. Zatlers par parlamenta atlaišanas rosināšanu paziņoja dažas dienas pirms prezidenta vēlēšanām, kad arvien mazinājās viņa iespējas tikt pārvēlētam augstajā amatā, tādējādi saņemot kritiku, ka viņš rīkojies savtīgi un šādi bruģējis ceļu ieiešanai politikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!