Foto: DELFI Aculiecinieks
Saskaņā ar hidrologu prognozēm ūdens līmenis lielā daļā upju ir paaugstinājies, taču kāpums nav būtisks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Ir upes, kurās ūdens līmenis ir samazinājies. Ogres upē Ogres centrā ūdens līmenis šopēcpusdien bija 0,92 metri un pēdējo dienu laikā tas ir krities, arī Ogrē pie Liepečiem ūdens līmenis pēdējo dienu laikā ir samazinājies. Lai gan joprojām applūdušas ir Lielās Juglas palienes pie Zaķumuižas, līmenis ir krities no 4,4 metriem uz 3,2 metriem.

Daugavā atsevišķos posmos ūdens līmenis ir paaugstinājies, taču tas nav noticis strauji un nerada applūšanas draudus. Daugavā pie Jēkabpils ūdens līmenis pēdējo dienu laikā ir paaugstinājies līdz 3,17 metriem, tomēr kopš vakardienas tas turas aptuveni vienā līmenī. Daugavā pie Vaikuļāniem ūdens līmenis paaugstinājies līdz 1,4 metriem un aptuveni tikpat augsts tas ir pie Daugavpils. Savukārt Piedrujas novērojumu stacijā fiksēta ūdens līmeņa krišanās no 4,5 metriem līdz 4,17 metriem.

Kurzemes un Zemgales upēs ūdens līmenis pārsvarā ir krities, vietām novērojamas tā svārstības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!