Foto: F64

Ugunsgrēkā piecstāvu daudzdzīvokļu namā Liepājā pirmdien, 21. maijā, cietis viens cilvēks, portālu "Delfi" informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukumu uz Klaipēdas ielu VUGD saņēma pulksten 21.34.

Notikuma vietā ugunsdzēsēji apjauta, ka otrā stāva dzīvokļi viena kvadrātmetra platībā deg sadzīves mantas, radot spēcīgu piedūmojumu.

Glābēji no dzīvokļa atsvabināja vienu cilvēku, kurš ugunsgrēkā bija cietis. VUGD viņu nodeva mediķu tālākai aprūpei.

Ugunsgrēku VUGD likvidēja pulksten 22.41.

Naktī uz otrdienu paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks bija izcēlies Rīgā, Mērkalnes ielā.

Izsaukumu uz neapsaimniekoto ēku VUGD saņēma pulksten 4. Ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu ēka 495 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēku VUGD likvidēja pulksten 7.20.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, pērnā zāle, meža zemsedze, zaru kaudzes, skaidu kaudzes, niedru krāvums, kūdra, elektrības sadales skapis, elektrības skaitītājs, sadzīves mantas, elektrības instalācija, apgaismes ķermenis, riepas, divas vieglās automašīnas, divstāvu mājas ārsiena, piebūve un sēta, pirts, četri šķūņi un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Laika posmā no 21. maija pulksten 6.30 līdz 22. maija pulksten 6.30, VUGD saņēma 61 izsaukumu – 28 uz ugunsgrēku dzēšanu un 18 uz glābšanas darbiem, bet 15 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!