Foto: DELFI Aculiecinieks

Otrdien Rīgā ugunsgrēkā cietis viens cilvēks, portāls “Delfi” uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 2.43 VUGD saņēma izsaukumu uz Alojas novada Brīvzemnieku pagastu, kur no divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva logā nāca liesmas.

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu koka dzīvojamā mājas otrais stāvs un jumts 160 kvadrātmetru platībā. Mājas iedzīvotājiem bija izdevies evakuēties pašu spēkiem pirms VUGD ierašanas. Pulksten 5.24 ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Pulksten 16.34 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Spailes ielā Rīgā, kur dega garāžā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg garāža 50 kvadrātmetru platībā un tās jumts 50 kvadrātmetru platībā, kā arī pastāv ugunsgrēka izplatīšanās draudi.

No garāžas tika evakuētas trīs automašīnas, un nepilnas stundas laikā ugunsgrēks tika lokalizēts. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 20.39 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 17.04 VUGD saņēma izsaukumu uz Krāslavas novada Piedrujas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vieta, tika konstatēts, ka deg koka ēka 85 kvadrātmetru platībā, turklāt tai ir iebrucis jumts. Pulksten 23.30 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 19.36 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Daugavpils novada Demenes pagastā, kur dega vienstāva dzīvojamā mājā 70 kvadrātmetru platībā. Pulksten 22.50 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 34 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu un astoņus uz glābšanas darbiem, bet 12 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!