Foto: Valsts policija

Naktī uz sestdienu kūdras purva ugunsgrēka Valdgales pagastā vietām notika degšana ar atklātu liesmu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Daudzviet bijusi arī gruzdēšana, bet tā notikusi iekšpus perimetra. Līdzīgi kā iepriekšējās diennaktīs, sestdien dzēšanas darbi tiks turpināti no gaisa un uz zemes, norāda VUGD.

Pēdējie gaisa kvalitātes mērījumu dati liecina, ka Stiklu ciema tuvumā gaisa kvalitāte novērtēta kā laba, liecina informācija Valsts vides dienesta izveidotajā gaisa kvalitātes mērījumu tiešsaistes kartē. Tas nozīmē, ka nav vērojama ugunsgrēka ietekme uz gaisa kvalitāti, kā arī papildus piesardzības pasākumi nav nepieciešami.

Jau ziņots, ka jau vairāk nekā nedēļu ugunsdzēsēji turpina dzēst kūdras purva ugunsgrēku Talsu novada Valdgales pagastā. Ugunsgrēks kūdras purvā izcēlās 17. jūlija pievakarē.

Jau no piektdienas rīta ugunsgrēku no gaisa dzēš trīs helikopteri – viens no Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), viens no Lietuvas NBS un viens no Baltkrievijas.

Aizsardzības ministrija savā "Twitter" kontā informē, ka piektdien, 27. jūlijā, ugunsgrēka dzēšanas darbus turpina arī 12 zemessargi un viens karavīrs no Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes Zemessardzes 44. kājnieku bataljona un 51. kājnieku bataljona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!