Foto: AFI

Ugunsgrēkā dzīvojamajā mājā Baldones pagastā cietis apmēram 66 gadus vecs vīrietis, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka vienstāvu mājas virtuvē deg sadzīves priekšmeti un atkritumi piecu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks likvidēts un cietušais nodots mediķu aprūpē.

Savukārt naktī pulksten 2:05 saņemts izsaukums uz Zvirbuļu ielu Rēzeknē. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatējuši, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamā māja, un pastāv uguns izplatīšanās draudi uz blakus esošo divstāvu dzīvojamo māju. Ugunsdzēsēji glābēji no blakus esošās mājas evakuējuši divus cilvēkus. Kopējā degšanas platība bijusi 70 kvadrātmetri. Pulksten 5:12 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Kopumā aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14. decembra pulksten 6:30 līdz 15. decembra pulksten 6:30, VUGD saņēmis 33 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu un 15 uz glābšanas darbiem, savukārt divi no izsaukumiem bijuši maldinājumi.

Ugunsgrēks izcēlies arī kādā dzīvojamajā mājā Bērzu ielā Jūrmalā. Kad ugunsdzēsēji ieradušies notikuma vietā, pusotra stāva ēkas pirmais stāvs un jumta pārsegums dedzis ar atklātu liesmu 30 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts pulksten 21:09.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!