Nākamajos trijos gados Gaujas, Ventas un mazo upju baseinos ik gadu plānots ielaist 28 miljonus zivju mazuļu, paredz Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātie projekti par zivju resursu attīstību.

Projektu mērķis ir nodrošināt vērtīgo zivju resursu daudzveidību publiski izmantojamajos ūdeņos, lai mazinātu cilvēka darbības negatīvās sekas un vides faktoru radītos zaudējumus un sekmētu ilgtspējīgas zvejas un makšķerēšanas attīstības iespējas Latvijā.

Projekts paredz Gaujas, Ventas un mazo upju baseinu ceļotājzivju dabisko resursu papildināšanu, Daugavas baseina zivju resursu pavairošanu.

Laika posmā no 2011. gada līdz 2013. gadam Gaujas, Ventas un mazo upju baseinos tiks papildināti zivju resursi, ik gadu ielaižot tajos 5,76 miljonus zivju kāpuru un mazuļu. Plānots pilnveidot publisko ūdenstilpju ihtiofaunas struktūru un palielināt iekšējo ūdeņu zivsaimniecisko produktivitāti, katru gadu ielaižot vidēji 28 miljonus zivju kāpuru un mazuļu.

Tāpat tiks nodrošināta Daugavas baseina zivju resursu pavairošana, kompensējot Daugavas HES kaskādes darbības izraisītos zaudējumus un papildinot zivju krājumus par 6,37 miljoniem kāpuru, mazuļu un smoltu gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!