Foto: LETA

Apvienības "Saskaņas centrs" (SC) Saeimas frakcija trešdien ir izvērtējusi deputāta Nikolaja Kabanova (SC) rīcību, iespējams, uz darbu parlamentā ierodoties pamatīgā alkohola reibumā. Lai arī frakcijā notikušās sarunas un pieņemtie lēmumi netiek atklāti, SC frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs sola, ka līdzīgi gadījumi vairs neatkārtosies.

Otrdien vairāki Valstiskās audzināšanas apakškomisijā deputāti izteica aizdomas, ka viņu kolēģis Kabanovs uz sēdi varētu būt ieradies iereibis. Kā novēroja aģentūra LETA, otrdien apakškomisijas sēdē Kabanova izturēšanās varēja radīt aizdomas, ka viņš ir "kunga dūšā". Arī vairāki deputāti pēc sēdes izteica neapmierinātību ar to, ka kolēģis uz darbu ir ieradies iereibis.

Urbanovičs atteicās nosaukt, kāds lēmums attiecībā uz Kabanovu ir pieņemts, skaidrojot, ka šis gadījums ir politiskā spēka iekšējā lieta. Stāsts neesot "par sodiem, bet par to, lai šāds notikums vairs neatkārtotos". Politiķis norādīja, ka frakcijā ir "izdarīti pareizi secinājumi".

Vaicāts, vai Kabanova rīcībā vērtēta gan atrašanās reibuma stāvoklī, gan atbilžu nesniegšana medijiem, SC frakcijas priekšsēdētājs atbildēja, ka notikumi skatīti "visos kontekstos".

Saeimas deputāte Inita Bišofa (RP) vērsusies Saeimas Mandātu, ētikas un iesnieguma komisijā ar lūgumu izskatīt apakškomisijā radušos situāciju, kad Kabanovs bija acīmredzami lietojis apreibinošas vielas un komisijas sēdē uzvedās Saeimas deputātam nepiedienīgi. Kabanovs otrdien pēc ilgas taujāšanas žurnālistiem noliedza, ka būtu bijis alkohola reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!