Foto: DELFI
Rīgas mērs un "Saskaņas centra" premjera amata kandidāts Nils Ušakovs neatbalsta referenduma rīkošanu par krievu valodas statusu, un uzsver, ka arī partija to neatbalstīs, intervijā "Latvijas Avīzei" paudis Ušakovs.

Viņš klāstījis, ka partija referendumu par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai neatbalstīs, un, viņaprāt, sākotnēji šī parakstu vākšana par referenduma ierosināšanu, bija vajadzīga kā pretsvars Nacionālās apvienības rosinātajam referendumam par izglītību valsts skolās tikai valsts valodā. "Tagad, kad šis referendums ir izgāzies, nav vajadzības rīkot otru referendumu par krievu valodu," intervijā "Latvijas Avīzei" paudis Ušakovs.

Jau ziņots, ka biedrība "Dzimtā valoda" iesniedza Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) parakstus par Satversmes grozījumu izdarīšanu, kas krievu valodu atzītu par otru valsts valodu Latvijā.

Savukārt parakstu vākšanā par nacionālās apvienības VL-TB/LNNK rosinātajiem grozījumiem Satversmē, kas paredz jau no nākamā gada valsts un pašvaldību skolās bērnus mācīt tikai latviešu valodā, nav izdevies savākt pietiekami daudz parakstu, lai par šiem priekšlikumiem notiktu referendums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!