Foto: DELFI
Nākamvasar gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā vienā sarakstā varētu startēt Saskaņas centrs (SC) un Andra Amerika veidotā partija "Gods kalpot Rīgai!" , pirmdien LNT raidījumā "900 sekundes" pieļāva Rīgas mērs un SC līderis Nils Ušakovs.

Viņš apliecināja, ka patlaban esot plāni, ka abas partijas varētu startēt kopā. Šā gada oktobrī plānoti partiju kongresi, kuros arī varētu pieņemt konkrētākus lēmumus.

Ušakovs uzsvēra, ka ar vicemēru Ameriku viņam ir laba sadarbība. Arī Rīgas domes valdošajā koalīcijā ir normālas attiecības un konflikti nav novēroti, kas ir pretstatā attiecībām valdību veidojošo partiju starpā, kurā nepārtraukti notiek konflikti.

"Āboltiņa pazemo Zatleru, Nacionālā apvienība visus kritizē," situāciju koalīcijā raksturoja Ušakovs. Tāpēc, viņš ir skeptisks, vai šie politiskie spēki spētu apvienoties un kopā startēt vēlēšanās Rīgā.

Ušakovs uzsvēra, ka ir gatavs un atvērts dialogam ar visiem politiskajiem spēkiem, tomēr, "skatoties, kas notiek esošajā koalīcijā un, ja viņi tā strādās Rīgā, kāpēc šāds prieks rīdziniekiem," ironiski norādīja Ušakovs.

Jau ziņots, ka šā gada martā Ameriks un vairāki Rīgas domes deputāti izveidoja partiju "Gods kalpot Rīgai!". Par tās priekšsēdētāju partijas dibināšanas kongresā vienbalsīgi tika ievēlēts vienīgais izvirzītais kandidāts Rīgas vicemērs Ameriks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!