Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) uzdevis izvērtēt iespējas atgūt, iespējams, nepamatoti izlietotos uzņēmuma "RSK apdrošināšana" (RSK) līdzekļus, portālu "Delfi" informēja mēra preses sekretāre Anna Kononova.

Uzņēmuma valdei uzdots izvērtēt iespējas atgūt finanšu līdzekļus, kuri izlietoti iespējamiem nepamatotiem maksājumiem RSK darījumu partneriem. Tāpat valdei jānovērš nepilnības, kuras konstatētas Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldes revīzijā. Revīzijas atzinums gan būs publiski pieejams tikai nākamnedēļ, taču, saskaņā ar Kononovas teikto, tajā konstatēti grāmatvedības pārkāpumi, nepietiekama kontrolē pār samaksātajiem brokeru komisijas izdevumiem un tamlīdzīgi.

Rīgas domes prezidijs ceturtdien nolēma virzīt izskatīšanai domes sēdē lēmumu par RSK likvidēšanu, lai gan iepriekš bija plānots uzņēmumu privatizēt ar privātā kapitāla piesaistīšanas metodi. Tomēr, lai varētu likvidēt uzņēmumu, RD vispirms jāsaņem Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) atļauja, kura apdrošināto iedzīvotāju interešu aizsardzībai pērn decembra nogalē nolēma apturēt RSK izsniegto licenču darbību līdz maksātnespējas prasības izpildei.

Jau ziņots, ka Rīgas dome pērn maijā nolēma ieguldīt 1,25 miljonus latu RSK pamatkapitālā, lai netiktu apturēta uzņēmuma darbības licence. RSK pašu līdzekļu nepietiekamība marta beigās bija 2,5 miljoni latu.

Iepriekšējo RSK vadību uzņēmuma padome aprīlī atlaida no darba, jo izskanēja ziņas par iespējamo līdzekļu izšķērdēšanu. Par RSK valdes priekšsēdētāju tika iecelts Dainis Virbalis, taču viņa kompetenci apšaubīja domes opozīcija un 16.decembrī arī viņš atkāpās no amata. Viņa vietā amatā tika iecelts bijušais Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas ierēdnis Juris Jansons.

RSK izveidota uz apdrošināšanas AS "Rīgas slimokase" bāzes un nedienas ar to domei ilgst jau vairākus gadus. Šajā laikā uzņēmumam vairākkārt nomainījusies vadība, ierosināti kriminālprocesi un veikti auditi.

RSK savulaik tika izveidota uz apdrošināšanas AS "Rīgas slimokase" bāzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!