Pirmdien, 24. jūlijā 16:00, Kongresu nama foajē svinīgi tika pasniegtas stipendijas 4 Latvijas jauniešiem, kuri izturējuši konkursu par bezmaksas ceļazīmēm mācībām ārzemēs.
Pirmdien, Kongresu nama foajē svinīgi tika pasniegtas stipendijas 4 Latvijas jauniešiem, kuri izturējuši konkursu par bezmaksas ceļazīmēm mācībām ārzemēs.

Stipendijas pasniedz UWC (Apvienotās Pasaules Koledžas) Latvijas Nacionālā komiteja. Stipendiju pasniegšanā piedalījās arī Izglītības un Zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns.

Kopš organizācijas darba uzsākšanas 1992. gadā, Latvijā šādas stipendijas ieguvuši 25 jaunieši. Katras stipendijas vērtība ir līdz 60 tūkstošiem USD, un tā dod iespēju jaunietim apgūt Starptautiskā Bakalaura programmu kādā no UWC sadarbības koledžām. Kopumā UWC jau ieguldījušas Latvijas jauniešu izglītībā vairāk par 1 miljonu USD.

Šā gada konkursā stipendijas 2000./2002. mācību gadam ieguva Ieva Stukle no Rīgas 1. ģimnāzijas, Edgars Stafeckis no Viļānu vidusskolas, Žanete Ence no Valmieras ģimnāzijas un Olga Gormaļova no Cēsu 2. vidusskolas.

Pateicoties UWC un izglītības konsultatīvā centra “Mecenāts” prezidenta Jura Tūna atbalstam, Latvijas jaunieši mācīsies Kanādā, Norvēģijā, Itālijā un Indijā.

UWC Latvijas Nacionālā komiteja katru gadu Latvijā izsludina konkursu stipendiju iegūšanai un piedalīties tiek aicināti visi jaunieši, kuri mācās 10. vai 11. klasē. Gada sākumā masu medijos Latvijas Nacionālā komiteja izsludina kārtējo konkursu bezmaksas ceļazīmju iegūšanai nākamajiem diviem mācību gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!