Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien mācības Valsts policijas koledžas arodizglītības programmā "Policijas darbs" sāka 20 amatpersonas, lai gan iestājpārbaudījumus kārtoja 51 potenciālais policists.

Valsts policijas (VP) preses pārstāve Lita Juberte informēja, ka kopumā iestājpārbaudījumos varēja piedalīties 54 reflektanti, no kuriem ieradās 51. Pēc iestājpārbaudījuma komisijas lēmuma tika uzņemti 20 reflektanti, kuri sekmīgi nokārtoja Valsts policijas koledžas iestājpārbaudījumus - fizisko normatīvu kārtošana, vērīguma un atmiņas pārbaudes testu, kā arī testu par piemērotību dienestā.

Šī papildu uzņemšana koledžā tika rīkota, lai risinātu VP darbinieku komplektācijas problēmas.

Ja šie 20 uzņemtie kursanti gadu izturēs, viņi nākampasavar varēs strādāt Kārtības policijā par jaunākajiem inspektoriem.

Valsts policijā uz šā gada 1.janvāri kopumā bija aptuveni 500 brīvas vakances. Visvairāk darbinieku trūkst Rīgas reģiona pārvaldē (RRP), kur trūkst 314 dažāda līmeņa policistu, Kurzemes reģionā - ap 100, bet VP Centrālajā aparātā vēl ir 64 brīvās vakances, liecina policijas mājaslapā pieejamā informācija.

Rīgas reģionā visvairāk trūkst Kārtības policijas pārvaldes (KPP) Patruļpolicijas pārvaldes Ceļu policijas bataljona jaunāko inspektoru - 40 vakances, KPP Patruļpolicijas pārvaldes Konvoja bataljona kārtībnieku - 45 vakances un KPP Patruļpolicijas pārvaldes Patruļpolicijas bataljona kārtībnieku - 47 vakances.
Vidzemes reģionā vakantas ir 12 policistu amata vietas, bet Zemgalē un Latgalē - katrā pa sešām.

VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava iepriekš apliecināja, ka patlaban patiešām visvairāk trūkst tieši kārtībnieku, bet virsnieku līmenī patlaban vakanču ir visai maz. Interesanti, ka pretēji tas bijis laikā, kad valstī vēl bija tā dēvētie treknie gadi, lai gan, pēc Pildavas teiktā, policija nekad tos nav pa īstam izbaudījusi.

Ar darbinieku trūkumu policija cer cīnīties, ieviešot jaunākā kārtībnieka amatu ar augstāko speciālo dienesta pakāpi "ierindnieks". Tie būs cilvēki, kurus policijas dienestā varēs pieņemt bez profesionālās izglītības, kuru ar laiku topošais policists iegūs, strādājot policijā un mācoties Valsts policijas koledžā. Šos cilvēkus darbā pieņems uz sešu mēnešu pārbaudes laiku. Ja šajā laikā viņš nespēs sevi pierādīt, viņu no darba atbrīvos.

Otra lieta, kā policijas vadība cer papildināt policistu rindas, ir rīkot uzņemšanu policijas koledžā ne tikai septembrī, bet arī martā, tādējādi radot iespēju cilvēkiem, kuri kaut kādu iemeslu dēļ nav iestājušies koledžā rudenī, to izdarīt pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!