Foto: RIA Novosti/Scanpix
Aizvadītajā diennaktī Latvijā vairāki mazi bērni ir guvuši dažādas smagas traumas, portālam "Delfi" pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Pirmdien kāda gadu veca meitene Vidzemē saindējusies ar veļas mazgājamo līdzekli pēc tam, kad pārkodusi vienu no atrastajām mazgāšanas līdzekļa kapsulām, savukārt Latgalē kāds divus gadus vecs zēns saindējies pēc tam, kad mājās uzgājis asinsspiediena pazemināšanai domātus medikamentus un apēdis divas no tabletēm. Bet Kurzemē gadu un desmit mēnešus vecs zēns slimnīcā nogādāts pēc tam, kad acī sev iesmērēja mājās uzieto mammas nagu laku.

Savukārt Rīgā slimnīcā nogādāts kāds 11 mēnešu vecs zēns, kas guvis apdegumus, ar abām rokām piespiežoties sakarsētas cepeškrāsns durvīm. Tāpat uz slimnīcu Rīgā nogādāta arī četrus gadus veca meitene no Salaspils - pēc tam, kad viņai galvā iekodis pašu suns.

Pirmdien mediķi snieguši palīdzību arī vairākiem pusaudžiem, kas traumas guva, krītot no velosipēda. Rīgā 15 gadu vecs zēns pēc neveiksmīga kritiena no velosipēda slimnīcā nogādāts ar galvas traumu un sejas kaula lūzumu. Smadzeņu satricinājumu guvis arī kāds 9 gadus vecs zēns, kuru uz ielas braucamās daļas aizķēra automašīna. Tāpat galvas traumu guvusi 14 gadu veca meitene, kura, strauji bremzējot, pārkrīt pār velosipēda stūrei.

Pavisam aizvadītajā diennaktī mediķi devušies 1299 izsaukumos un slimnīcā nogādāti 283 cilvēki ar dažādām traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!