Foto: PantherMedia/Scanpix

Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC) ir saņemtas gandrīz 25 patērētāju sūdzības par uzņēmu SIA "De Margo", kas, zvanot patērētājiem un aicinot piedalīties speciālā veselības programmā, piedāvāja izmēģināt ortopēdiskos matračus.

Kā portālu "Delfi" informē PTAC pārstāve Ilze Žunde, patērētājiem, kas piedāvājumam bija piekrituši, tika piegādāts matracis, tajā pašā laikā aicinot parakstīt kreditēšanas līgumu ar SIA "Best Līzings".

"De Margo" solīja, ka gadījumā, ja pēc izmēģinājuma laika patērētājs nevēlēsies matraci paturēt, uzņēmuma pārstāvji nodrošinās tā nogādāšanu atpakaļ. Kad patērētāji vēlējās realizēt savas atteikuma tiesības no matrača, uzņēmums sākotnēji solīja matraci paņemt, bet pie patērētājiem tā arī neieradās.

Pašlaik uzņēmums nav sazvanāms, kā arī ir apgrūtināta jebkura veida saziņa ar to. Matraču piegādes brīdī liela daļa patērētāju noslēdza kreditēšanas līgumu ar SIA "Best Līzings", kas pieprasa no patērētājiem līzinga maksājumus.

Saskaņā ar "Lursoft" datiem šī gada 15.augustā par "De Margo" vienīgo īpašnieku kļuvis Vadims Krivošejevs.

PTAC ir uzsācis negodīgas komercprakses lietu pret SIA "De Margo", tāpat tiek vētīta arī iesaistītās patēriņa kreditēšanas kompānijas atbildība šajā situācijā. Vienlaikus norit sarunas ar SIA "Best Līzings" par tālākajiem situācijas risinājumiem.

Tiem iedzīvotājiem, kam kompānija "De Margo" piegādājusi matraci, PTAC norāda, ka patērētāji ir tiesīgi izmantot atteikuma tiesības.

Patērētāji, kuri ir noslēguši distances līgumu par matrača iegādi no SIA "DE Margo" un vēlas no matrača atteikties, ir tiesīgi izmantot atteikuma tiesības 90 dienu laikā no piegādes brīža, ja līgums noslēgts līdz 2014.gada 12.jūnijam. Ja līgums noslēgts vēlāk, tad saņēmēji no matrača var atteikties viena gada laikā.

Atteikums no distances līguma par matrača iegādi sagatavojams rakstveidā, norādot, ka patērētājs vēlas atteikties no piegādātā matrača. Atteikumā PTAC iesaka norādīt tālruņa numuru, pa kuru sazināties, lai vienotos par matrača atgriešanas vietu un laiku.

Sagatavotais atteikums jānosūta uz SIA "De Margo" juridisko adresi Apes ielā 1a-2, Rīgā LV–1039 ierakstītā sūtījumā, informē PTAC.

TIesa gan, "Lursoft" dati liecina, ka kompānijas juridiskā adrese ir mainīta un tagad tā ir Stendes iela 7 k-4 -57, Rīga, LV-1046.

Informācija par atteikuma tiesību izmantošanu patērētājiem ir jāiesniedz arī kreditoram, iesniedzot iesniegumu, kam pielikumā pievienota atteikuma vēstules kopija.

Ar atteikuma nosūtīšanu tiek izbeigts gan distances līgums par matrača iegādi, gan patērētāja kreditēšanas līgums, līdz ar to patērētājam nav pienākuma veikt maksājumus saskaņā ar kreditēšanas līgumu.

Gadījumā, ja patērētājs jau ir nosūtījis atteikumu SIA "De Margo", kā arī ir nosūtījis matraci uz uzņēmuma juridisko adresi un tas tiek atpakaļsūtīts, patērētājam ir tiesības šo matraci pieņemt. Šādā gadījumā uzskatāms, ka patērētājs savu pienākumu par preces atdošanu ir izpildījis un līgums ir uzskatāms par izbeigtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!