Valdība otrdien atbrīvoja no amata Gaisa spēku (GS) komandieri Ojāru Ivanovu kompleksajā pārbaudē atklāto trūkumu dēļ un par vietas izpildītāju iecēla līdzšinējo GS štāba vadītāju Vitāliju Viesiņu.
Aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis žurnālistiem sacīja, ka Ivanovs pēc GS kompleksās pārbaudes un dienesta izmeklēšanas atbrīvots profesionalitātes un vadītāja īpašību trūkuma dēļ.

Kristovskis arī minēja, ka situācija Gaisa spēkos nav uzlabojusies tādos tempos, kā to no Ivanova sagaidīja. Viņš arī vairākkārt nav sniedzis Aizsardzības ministrijas pieprasīto informāciju vai arī darījis to pēc vairākkārtēja atgādinājuma. Ivanova darbību ministrs negatīvi novērtējis jau 1999.gadā.

Aizsardzības ministrs uzskata, ka šo lēmumu neatcels, jo tas balstīts uz augstākās virsnieku komisijas veikto izmeklēšanu. Ivanovs lēmumu par viņa atlaišanu komentēt atteicās.

Ivanovs par Gaisa spēku komandieri kļuva 1997.gadā. Līdz tam viņš strādāja par Gaisa spēku štāba priekšnieka vietnieku. Viņš savulaik apbalvots arī ar armijas komandiera Goda zīmi.

Viņš ir otrā aizsardzības spēku amatpersona, kas tiek atbrīvota no amata pēdējā laikā, jo pirms viņa tika atbrīvots Nacionālās aizsardzības akadēmijas rektors Ilmārs Vīksna, kura darbība pēc masveida saslimšanas ar difteriju augstskolā arī nebija patikusi ministram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!