Foto: LETA
Valdība otrdien atlika Iekšlietu ministrijas lūguma izskatīšanu, kas paredz atļaut par policista bojāeju piešķiramo pabalstu 50 000 latu apmērā izmaksāt Jēkabpils "policistu laupīšanā" bojā gājušā policista Andra Znotiņa tantei Mirdzai Znotiņai, jo viņam nav neatraidāmo mantinieku.

Lēmumu valdība atlika pēc iekšlietu ministra pienākumu izpildītāja, tieslietu ministra Aigara Štokenberga (V) priekšlikuma, kurš norādīja, ka vēl nav beidzies termiņš mantojuma tiesību pieteikšanai.

Likums paredz, ka policijas darbinieka bojāejas gadījuma viņa neatraidāmajiem mantiniekiem – vecākiem, laulātajam vai bērniem - pienākas vienreizējs pabalsts 50 000 latu apmērā. Taču Znotiņam, saskaņā ar IeM rīcībā esošo informāciju, neatraidāmo mantinieku nav.

Tāpēc nu jau bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) uzdeva sagatavot valdības lēmuma projektu par pabalsta piešķiršanu Znotiņa tantei, jo viņa ir bojā gājušā policista tuviniece, kura savulaik palīdzējusi Znotiņa ģimenei.

Jau ziņots, ka 25.janvāra rītā piecas bruņotas personas veica laupīšanas uzbrukumu spēļu zālei "Fēnikss" Jēkabpilī. Mēģinot aizturēt noziedzniekus, izcēlās apšaude, kurā gāja bojā policists Znotiņš un cieta vēl divi policisti. Visi pieci laupītāji tika aizturēti, un izrādījās, ka četri no viņiem paši ir vai ir bijuši policisti – divi dienēja specvienībā "Alfa", bet divi savulaik strādāja Tukuma policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!