Foto: LETA

Valdība otrdien lems par līdzšinējā Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretāra Jāņa Sārta iecelšanu NATO stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktora amatā.

Tāpat valdība šodien lems par jauna AM valsts sekretāra iecelšanu. Minētajam amatam izvirzīts valsts sekretāra vietnieks Jānis Garisons.

Šodien paredzēts pieņemt lēmumu arī par līdzšinējā NATO stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktora Jāņa Kārkliņa atbrīvošanu no amata, jo viņš plānojot turpināt diplomātisko karjeru.

NATO izcilības centrs Latvijā darbojas kopš 2014.gada 1.oktobra, un toreiz par centra direktoru ar valdības rīkojumu tika iecelts Kārkliņš. Plānots, ka Kārkliņš no 1.septembra sāks pildīt Latvijas vēstnieka ANO Ženēvā pienākumus, līdz ar to NATO izcilības centra direktora amats būs vakants. Direktora amatam ir izvirzīts Sārts, kura "profesionālā pieredze, kvalifikācija, zināšanas un izglītība ir atbilstoša šāda amata pildīšanai", norāda AM.

Sārts AM valsts sekretāra amatā apstiprināts 2008.gada 4.novembrī. Civildienesta attiecības ar Sārtu tiks izbeigtas 2015.gada 3.augustā, pamatojoties uz savstarpēju vienošanos, un AM valsts sekretāra amats kļūs vakants, teikts AM sagatavotā rīkojuma projekta anotācijā.

AM valsts sekretāra amatā rosina apstiprināt Garisonu, uzsverot, ka viņam ir "ilggadēja dažādu līmeņu vadītāja darba pieredze Ārlietu un Aizsardzības ministrijā, kā arī attīstības redzējums, kas veidojies, darbojoties valsts pārvaldē dažādos amatos". Viņa profesionālās kvalitātes, zināšanas un pieredze valsts pārvaldē vadošā amatā atbilst AM valsts sekretāra amata aprakstā izvirzītajām prasībām un nodrošinās efektīvu civildienesta uzdevumu izpildi AM kompetencē esošajos jautājumos, uzskata ministrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!