Foto: LETA
Valdība otrdien sēdes slēgtajā daļā vienbalsīgi nolēma nepārsūdzēt tiesas spriedumu bijušā politiķa Aināra Šlesera (LPP/LC) priežu lietā, žurnālistiem pavēstīja zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Pēc viņas teiktā, ir bijušas līdzīgas lietas, tāpēc nav juridisku iemeslu spriedumu pārsūdzēt, jo Ministru kabinets tiesā varētu zaudēt. No Straujumas teiktā izrietēja, ka šī lieta nav vērtēta no politiskā aspekta.

Jau vēstīts, ka valdība pērn 2.martā pēc Aināra Šlesera lūguma atļāva veikt zemes transformāciju, lai gan samazināja tā apmēru no 0,8975 hektāriem līdz 0,6627 hektāriem. Lēmumprojektu sagatavoja Zemkopības ministrija. Zemes transformācija pavērtu iespēju koku izciršanai un vēlāk apbūvei.

Tiesā valdības lēmumu apstrīdēja Jūrmalas Aizsardzības biedrība. Administratīvā rajona tiesa oktobra beigās valdības pieņemto lēmumu atzina par nelikumīgu, atzīstot, ka teritorija ir krasta kāpa ar vērtīgu biotopu. Ekspolitiķis Šlesers publiski apliecinājis, ka cīnīsies par tiesībām apbūvēt savu īpašumu Jūrmalā kāpu zonā un tiesas spriedumu pārsūdzēs.

Arī premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") pirmdien pauda viedokli, ka sprieduma pārsūdzēšana nebūtu lietderīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!