Foto: F64

Valsts prezidents Raimonds Vējonis ceturtdien tiksies ar trīs lielāko Saeimā pārstāvēto partiju pārstāvjiem, informēja Prezidenta preses dienestā.

Pulksten 12 Vējonim paredzēta tikšanās ar sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" pārstāvjiem, pulksten 13:30 - ar "Vienotības" pārstāvjiem, bet pulksten 15 prezidents tiksies ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvjiem.

Vējonis iepriekš uzsvēra, ka ar diskusijām par jaunas valdības izveidi nedrīkst vilcināties, un aicināja visas Saeimā pārstāvētās partijas rīkoties pārdomāti un izlēmīgi, piedāvājot savu nākamās koalīcijas iespējamo modeli.

Pašlaik valdības veidošanu uzņēmusies partija "Vienotība". Tiek pieļauts, ka varētu tikt saglabāta esošā koalīcija - "Vienotība", ZZS un NA, bet, iespējams, koalīcijas sastāvā varētu iekļaut Latvijas Reģionu apvienību.

Demisionējusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma kā sava premjera amata kandidātu minējusi iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (V), bet viņš no šīs iespējas atteicies, norādot, ka premjeram būtu jābūt kādam citam. Neoficiāli izskanējis arī "Vienotības" līderes Solvitas Āboltiņas vārds.

Oficiāli gan "Vienotība", gan ZZS norādījuši, ka vispirms jāvienojas par nākamās valdības veicamajiem darbiem, un tikai pēc tam - amatiem.

Ar pārējo partiju - Nacionālās apvienības, Latvijas Reģionu apvienības un partijas "No sirds Latvijai" - pārstāvjiem prezidents tiksies piektdien, 11. decembrī, kad arī paredzēts prezidenta paziņojums presei par tikšanos rezultātiem.

Jau vēstīts, ka Straujuma pirmdien paziņoja par valdības demisiju.

Pēc viņas teiktā, valdība ir sagatavojusi divus valsts budžetus, ir pieņemti divi valsts budžeti, valsts ekonomiskā situācija ir uzlabojusies un valsts atrodas labā stāvoklī. Straujumas ieskatā pēc šī perioda nepieciešamas jaunas idejas, pienesums, jauna enerģija, kas ļautu uz iesākto darbu pamata turpināt iesākto.

Straujuma valdības vadītājas pienākumus sāka pildīt 2014. gada 22. janvārī, stājoties iepriekšējā valdības vadītāja Valda Dombrovska (V) vietā, kurš paziņoja par savu demisiju pēc Zolitūdes traģēdijas 2013. gada novembra beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!