Foto: DELFI
Pēc 11. Saeimas vēlēšanām Zatlera Reformu partija (ZRP) rosinās izveidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju, lai noskaidrotu atbildīgās amatpersonas "airBaltic" lietā un nodrošinātu to saukšanu pie atbildības likumā noteiktajā kārtībā.

ZRP apņemas darīt visu, lai tiesībsargājošās iestādes veiktu visas iespējamās pārbaudes par "airBaltic" amatpersonu atbildību, kā arī civiltiesiskā kārtā no šīm personām piedzītu Latvijas valstij un sabiedrībai radītos zaudējumus.

ZRP atkārtoti aicina Ministru kabinetu (MK) spert visus nepieciešamos soļus valsts un sabiedrības interešu aizstāvībai, jo publiski pieejamie B. Flika skaidrojumi par "airBaltic" pērnā gada zaudējumu iemesliem ir, maigi izsakoties, nepārliecinoši un ir pamats uzskatīt, ka notikusi vērienīga aviokompānijas izzagšana. Satiksmes ministra Ulda Auguļa atrašanās amatā pēc šiem notikumiem ir kārtējais absurds.

Savā publiskajā runā Fliks vairakkārt ir klaji ņirgājies par Latvijas valsti un tās valdību. Piemēram, preses konferencē Berlīnē, kur, bēgot no iespējamās KNAB aizturēšanas, atrodas Fliks, ārvalstu žurnālistu klātbūtnē tika demonstrēti fotoattēli, kuros Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki maskās un ar ieročiem veic aizturēšanas operācijas Latvenergo. Komentējot šos attēlus, Fliks minēja, ka vēl pērn šādi aizturēti un mēnešiem cietumā turēti Latvijas uzņēmumu vadītāji.
ZRP uzskata, ka pēc šādiem izteikumiem nekāda tirgošanās starp MK un Fliku nav pieļaujama, un MK vienīgais uzdevums ir panākt valsts interešu pilnīgu aizsardzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!