Foto: F64
Ceturtdien, pēc nelikumīgi izvietotu medību cilpu atklāšanas kādā mežā Vijciema pagastā, likumsargi par nelikumīgām medībām aizturējuši 55 gadus vecu vīrieti, un saistībā ar notikušo policijā uzsākts kriminālprocess, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Cilpas bija paredzētas meža dzīvnieku ķeršanai.

Ceturtdienas rītā, ap pulksten 8.00, pārbaudot mežu tajā atrastas četras medību cilpas, pie kurām bija svaigi izbērtas kartupeļu mizas. Cilpas veidotas no metāla trosēm. Lai malumednieku pieķertu, notikuma vietā, netālu no šīs vietas slēpti tika uzstādīta videonovērošanas kamera.

Jau pēc neilga brīža videokamerā pamanīts kāds vīrietis, kurš devies pie cilpām. 1961. gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts. Viņš savu vainu atzinis un paskaidrojis, ka cilpās vēlējies notvert stirnas. Vīrietis nodots Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Valkas iecirkņa darbiniekiem.

Par noziedzīgo nodarījumu sākts kriminālprocess par aizliegtu vispārbīstamu līdzekļu, metožu, rīku vai paņēmienu izmantošanu medībās. Sods, ko par šādu likumpārkāpumu var piešķirt ir brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

VP pateicas ikvienam, kas ziņo par nelikumīgām medībām un aicina arī turpmāk iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem. Ja rodas aizdomas par nelikumīgām medībām vai zveju, aicinām ziņot Nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas vienībai, zvanot pa tālruņa numuru 27892056 vai rakstot uz e-pasta adresi: nmzag@vp.gov.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!