Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) lūgs šā gada valsts budžeta grozījumos piešķirt papildus 160 000 latu Latvijas Radio kora darbības nodrošināšanai, portālu "Delfi" informēja NRTP.
NRTP loceklis Imants Skarstiņš portālam "Delfi" pauda pārliecību, ka valdība atbalstīs šo priekšlikumu, pretējā gadījumā pastāv iespēja, ka "cilvēki zemo algu radītās morālās depresijas dēļ vienkārši aizies prom no kora".

"Viņi [ kora dalībnieki] šobrīd turas kopā uz entuziasma pamata," sacīja Skrastiņš, norādot, ka NRTP darīs visu, lai papildus finansējums kora darbības nodrošināšanai tiktu piešķirts.

Kā vēsta "Latvijas Avīze", Latvijas Radio koris ir uz izjukšanas robežas, jo dziedātāju zemā atalgojuma dēļ mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava apsver iespēju kori likvidēt.

Laikraksts norāda, ka līdz šim koristu alga bija 340 lati pirms nodokļu nomaksas. Ar 2008. gada janvāri tā ir palielināta līdz 371 latam. Korim šogad nepieciešami aptuveni 110 000 latu, lai atalgojuma līmenis būtu līdzvērtīgs citu Latvijas kultūras darbinieku algai par līdzvērtīgu darbu. Piemēram, Operas kora un valsts kora "Latvija" dziedātājiem alga patlaban ir 600 latu pirms nodokļu nomaksas.

Kā noskaidrojis laikraksts, atšķirības atalgojumā esot tādēļ, ka radio koris nav Kultūras ministrijas (KM) pakļautības iestāde. Skrastiņš portālam "Delfi" skaidroja, ka koris pats nevēlas būt ministrijas pārraudzībā, jo vēsturiski bijis radio koris un tāds arī veļas palikt, taču tam nepieciešams papildus finansējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!